Bloggroll

Pages

Despre


Numele meu este Elena Calistru. Sunt cetăţean şi încă mai cred că pot schimba lumea. Cred că idealismul mi se trage de la zodie (astrologia este o ştiinţă, nu o credinţă, da?!:) – sunt vărsătoare.

Am studiat ştiinţe politice la Universitatea Bucureşti şi la Universitatea La Sapienza din Roma, iar din 2008 am început să lucrez în societatea civilă organizată. Am fost manager de proiecte în cadrul Transparency International România unde am fost implicată în proiecte naţionale şi internaţionale care au vizat în principal promovarea integrităţii şi bunei guvernări. Am participat de asemenea la mai multe studii şi cercetări în domeniu, cel mai drag dintre ele fiindu-mi Integrity and Resistance to Corruption of the Law Enforcement Bodies in South East European Countries pentru motivele despre care am scris şi aici.

În iunie 2011 am luat decizia de a mă despărţi de proiectele care mă ţineau acolo şi mi-am luat aproape jumătate de an sabatic. Am pornit acest blog, am călătorit câteva sute de kilometri prin ţară, am văzut multe filme şi am citit şi mai multe cărţi, am făcut cercetări şi am pornit alături de oameni dragi şi entuziaşti proiecte. Acum ştiu despre mine că: 
  • Cred că un compromis justificat de “idealuri mai înalte” este o formă bolnăvicioasă de a ignora realitatea
  • Cred că nu este suficient să ştii că eşti cetăţean, ci trebuie şi să „îţi trăieşti” cetăţenia
  • Cred că un om raţional este şi un om moral, şi tocmai de aceea stă scrisă pe mine întrebarea „Whois John Galt?”
  • Cred că entuziasmul poate mişca munţi, dacă este dublat de interese legitime şi de încăpăţânare disciplinată

De când m-am hotărât să mă fac mare şi să îmi termin anii de ucenicie, vreau să îmi cresc asociaţia în care se vor naşte şi vor creşte proiecte funky (nu sunt un fan al romglezei, ci al funky business:). Iar dacă ele nu vor avea impactul pe care mi-l propun, de data aceasta voi pieri pe limba mea.

Numele acestui blog vine de la o poreclă ce nu mai ştiu de unde mi se trage. Aşa că oricât aş încerca să dau o semnificaţie elaborată Madamei de pică, deocamdată nu am aşa ceva – e un dat, despre care voi învăţa mai multe într-o zi.

Aici am pus lucrurile care mă interesează: politici de dezvoltare, management financiar public, interacţiunea business-societate civilă-sector public şi altele din zona aceasta. Mă interesează evoluţiile şi politicile europene şi internaţionale pentru că impactul lor asupra României mi se pare prea puţin luat în calcul, mă interesează statisticile şi cercetările pentru că cred în research-based policy/advocacy şi mă interesează modelele de business eficient şi inovativ pentru că cred că acestea pot fi adaptate în organizaţii care produc impact social. Printre acestea, mai scap din când în când lucruri personale :)

Adresa de e-mail la care mă găseşti este calistru.elena@gmail.com, pe Facebook mă găseşti aici, iar pe Twitter aici